خواص خربزه
خواص خربزه
خربزههمه چیز در مورد خربزه
خربزه گیاهی است بوته ای که جزو صیفی جات حساب می شود و بوته و ساقه هایش روی زمین است. خربزه از تیره کدوییان است. میوه خربزه در زمانی که کاملا رسیده باشد بسیار شیرین و آبدار است.
برای اینکه متوجه شویم چه نوع خربزه ای شیرین است باید به نکاتی توجه کنیم. این نکات شامل رنگ خربزه می شود که هر چه رنگ زرد آن پررنگ تر یا حتی مایل به نارنجی باشد و خطوط سفید روی آن بیشتر باشد خربزه شیرین تر خواهد بود.
خواص خربزهپوست شاداب و روشن
خربزه می تواند کک و مک را کاهش دهد یا کامل آن را از بین ببرد. برای رفع کک و مک مقداری از گوشت خربزه را له کنید و روی محل کک و مک ماساژ دهید. ویتامین C موجو در خربزه به شادابی و طراوت پوست کمک شایانی می کند و موجب روشن شدن پوست نیز می شود.
مرهم سوختگی پوست
گوشت خربزه حاوی یک ماده ضد تورم است و می تواند به عنوان پماد سوختگی مورد استفاده قرار گیرد. البته فقط برای شوختگی های سطحی پوست مناسب است.برای اینکار مقداری خربزه له کنید و به صورت مرهم روی محل سوختگی پوست قرار دهید.
بارداری و زیبایی کودک
خوردن خربزه برای ماردارن باردار باعث می شود که جنین زیباتر شود. یکی دیگر از فواید خربزه برای مادران در دوران شیردهی اینست که مصرف خربزه باعث می شود که شیر مادر افزایش یابد. البته مادران شیرده باید در مصرف خربزه تعادل را رعایت کنند.
افزایش قند خون
خربزه حاوی مواد قندی فراوانی است و به واسطه آب زیاد می تواند مواد قندی را سریعا جذب خون کند. بعد از بالا رفتن قند خون این ویژگی می تواند باعث رفع شدن خستگی و گرمازدگی می شود. البته کسی که قند خون بالا دارند باید مراقب باشند.
زیان های خربزهاسهال و خلط
خوردن خربزه کال توصیه نمی شود و بهتر است خربزه رسیده مصرف کنید. خوردن خربزه کال برای افرادی که معده ضعیفی دارند ممکن است مشکلاتی به وجود آورد. اسهال و افزایش خلط در فرد از قبیل این مشکلات هستند.
بیماران دیابتی
خربزه دارای مقادیر قابل توجهی قند است. در هر ۱۰۰ گرم خربزه ۸ گرم کربوهیدرات وجود دارد که قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز می باشد. مصرف متعادل و کنترل شده خربزه با توصیه پزشک ممکن است مشکلی نداشته باشد.
- ۹۶/۰۸/۱۱