خواص اسفناج
خواص اسفناج
اسفناجهمه چیز در مورد اسفناج
اسفناج از مقوی ترین سبزیجات موجود است. نام علمی اسفناج به انگلیسی Spinacia oleracea است. برخلاف تصور عموم که فکر می کنند اسفناج حاوی آهن زیادی است اینطور نیست و در هر ۱۰۰ گرم اسفناج فقط ۲/۷۱ میلی گرم آهن وجود دارد.
نکته جالب در مورد خواص اسفناج اینست که دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. اسفناج حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها از جمله ویتامین A ، ویتامین K ، ویتامین D و ویتامین E است و حاوی مقدار خوبی مواد معدنی است.
خواص اسفناجدرمان بیماری پلاگر
بیماری پلاگر به دلیل کمبود ویتامین B3 در بدن ایجاد می شود. علایم این بیماری ضعف بدن ، اختلال در دستگاه هاضمه ، تشنج و ایجاد لک های قرمز رنگ روی سطح بدن است.اسفناج حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B3 است.
یک از فواید اسفناج اینست که می تواند بیماری پلاگر را در بدن انسان درمان کند. همچنین با مصرف متعادل اسفناج در برنامه غذایی خود به واسطه جذب ویتامین B3 می توانید بدن خود را در مقابل این بیماری واکسینه کنید.
هضم آسان تر غذا
اگر در هضم غذایتان مشکل دارید و روند هضم غذا در معده تان کند است می توانید با مصرف اسفناج این مشکل را حل کنید. اسفناج دارای ماده ای به نام اسپیناسین است که به هضم غذا کمک می کند.این ماده معده را تحریک می کند و ترشحات آنرا را زیاد می کند که در نتیجه به هضم سریع تر غذا کمک می کند.
مبارزه با سرطان
یک از خواص اسفناج اینست که می تواند باعث کاهش یافتن سلول های سرطانی در برخی سرطان ها شود و از برخی سرطان های شایع جلوگیری و پیشگیری کند. اسفناج حاوی مقادیر مناسبی فلاوونوئید است.
محقیقان در تحقیقات خود مشاهده کرده اند که فلاوونوئید موجود در اسفناج می تواند تقسیم سلولی سلول های سرطانی در پوست بدن و معده را کاهش دهد و باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات شود.
محافظت از چشم ها
اسفناج حاوی منابع غنی آنتی اکسیدان است که دو آنتی اکسیدان لوتئین و زآگزانتین از جمله انتی اکسیدان هایی هستند که برای سلامت چشم در سنین پیری و بیماری های این دوره از زندگی انشان بسیار مفید هستند.
آنتی اکسیدان لوتئین و آنتی اکسیدان زآگزانتین موجود در اسفناج محافظ خوبی برای چشم انسان در سنین پیری در مقابل بیماری های چشمی همچون آب مروارید و دژنراسیون ماکولا که همان تباهی لکه زرد است می باشد.
زیان های اسفناجبیماران ورم مفاصل
با اینکه فواصد اسفناج بسیار هستند اما برای همه هم به این شکل نمی باشد. یکی از مضرات اسفناج اینست که می تواند برای برخی بیماران مضرر باشد. بیمارانی که مبتلا به بیماری هایی همچون ورم مفاصل هستند نباید اسفناج مصرف کنند.
بیماران سنگ کلیه و مثانه
همچنین بیمارانی که سنگ کلیه و سنگ مثانه دارند نباید اسفناج مصرف کنند یا در صورت لزوم با مشورت پزشک متخصص مصرف کنند. کسانی که مستعد سنگ کلیه و سنگ مثانه هستند بهتر است به صورت متعادل تر از بقیه افراد اسفناج مصرف کنند.
- ۹۶/۰۸/۱۰