خواص بامیه
خواص بامیه
بامیههمه چیز در مورد بامیه
دقیقا مشخص نیست که زادگاه اصلی بامیه کجاست ولی مطمئما در مناطقی از قاره آسیا یا آفریقا بوده است. بامیه از خانواده پنیر کیان است و در قرن ۱۲ و ۱۳ توسط مصریان کاشته می شده است. بامیه مانند انبه در مناطق گرمسیری کاشته می شود.
البته اگر این گیاه در مناطق سرد کاشته شود رشد کمی می کند و اگر محصول بدهد محصول خیلی کمی خواهد داد. حداکثر رشد ارتفاعی این گیاه ۲ متر است. بامیه تقریبا در کل جهان مصرف می شود و در کشورمان بیشتر برای تهیه خورش بامیه و ترشی بامیه استفاده می شود.
خواص بامیهکمک به سیستم گوارش
یکی از فواید بامیه اینست که می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک شایانی کند. ماده لزجی که داخل بامیه وجود دارد می تواند در عملکرد بهتر دستگاه گوارش برای دفع مواد زائد و سمومی که در دستگاه گوارش هستند کمک کند.
پیشگیری از یبوست
زمانی که رژیم های لاغری و کاهش وزن می گیریم بزرگترین مشکلی که با آن روبرو هستیم اینست که دچار یبوست می شویم. مصرف بامیه می تواند از ابتلا به یبوست جلوگیری کند و به روند کم کردن وزن هم کمک کند.
بامیه حاوی مقادیر زیادی فیبر است که پس از مصرف آن این ماده با جذب کردن آب کافی از بروز و ابتلا به یبوست جلوگیری می کند و می تواند ابتلا به بیماری هایی همچون بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش دهد.
کاهش فشار خون بالا
یکی از خواص بامیه اینست که حاوی مقادیر مناسبی پتاسیم و منیزیم است. این مواد می توانند اثر مفیدی روی بیمارانی که مبتلا به فشار خون بالا هستند داشته باشد. ضمن اینکه برای مادران باردار که افزایش فشار خون در دوران بارداری دارند توصیه می شود با مشورت پزشک بامیه مصرف کنند.
زیبایی پوست
بامیه مقادیر زیادی ویتامین A و آنتی اکسیدان است که باعث سلامت و زیبایی پوست می شود. مصرف بامیه می تواند از بیماری هایی مثل آکنه نیز جلوگیری کند. همچنین برای رفع چین و چروک روی پوست بسیار موثر است.
آنتی اکسیدان موجود در بامیه می تواند از آسیب های پوستی جلوگیری کند و باعث شود پوستی تمیز و سالم داشته باشید. با مصرف متعادل بامیه می توانید پوستی سالم و درخشان داشته باشید.
زیان های بامیهآسیب به کلیه و سنگ سفرا
بامیه دارای مواد مفید زیادی است ولی دلیل بر این نمی شود که زیانی برای بدن نداشته باشد. بامیه حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که در مصرف زیاد می تواند به کلیه ها و سنگ سفرا آسیب بزند. از این رو باید در مصرف بامیه تعادل را رعایت نمایید.
کلسترول بالا
سرخ کردن بامیه امکان بالا رفتن کلسترول این گیاه را خیلی بالا می برد. از این رو توصیه می شود یا مقدار کمی روغن زیتون بامیه را تفت دهید یا اینکه به صورت آبپز یا بخارپز مصرف کنید تا از بالا رفتن کلسترول این گیاه مفید جلوگیری شود
- ۹۶/۰۸/۱۰